/  Сільське господарство  /  Зернові  /  Кукурудза  /  Продам почати кукурудзи від поставщика
 /  ... / ... / Кукурудза
Продам / купити
Продам почати кукурудзи від поставщика, Дніпро
Продам / купити

Продам почати кукурудзи від поставщика, Дніпро

Регіон: вся Україна, Дніпропетровська обл. / Дніпро   (Луцк)
Архівне оголошення
Знайти схожі
 
Призначення зерна: Продовольче зерно
Кількість: 100 тонн
 
Продам початки кукурудзи від поставщика з 10 000 шт. Ціни договірни.
Завдяки унікальним смаковим якостям і вмісту по­живних речовин та вітамінів кукурудза цукрова нале­жить до найбільш корисних овочевих делікатесів.
Вона є джерелом надходження в організм людини віта­ мінів В1, РР, В2, С. У фазі молочно-воскової стиглості у її зернівках міститься понад 80 елементів періодичної сис­теми Менделєєва. У 1 кг її зерна — до 25 г протеїну, 8 г жиру, 135 г вуглеводів, 775 мг фосфору, 60 мг кальцію та 3,2 мг заліза,­ а за калорійністю вона посідає перше місце серед усіх овочів: від 334–340 до 530 ккал/100 г зерна молочної стиглості.
Особливістю цукрової кукурудзи, яка вигідно відріз­няє її від інших овочевих, є те, що за правильного збері­гання у замороженому, консервованому або свіжому ви­гляді (за штучного регулювання температури повітря і концентрації у ньому кисню та вуглекислого газу) вона тривалий час не втрачає свої смакові якості та харчову цінність. Високі смакові якості кукурудзи цукрової зу­мовлені підвищеним вмістом цукрів у її зерні. За цим по­казником культуру поділяють на три основні типи: со­лодка (su), поліпшена солодка (se) і суперсолодка (sh2). (//globaltrade.com.ua)
У зерні молочної — молочно-воскової стиглості кукуру­ дзи першого типу цукрів 5–10%, другого — до 15, тре­тього — 20–30, а за деякими даними, і до 35–44%.
Кукурудза взагалі і цукрова зокрема відіграє важливу роль як продукт харчування. Кожен житель України щоро­ку споживає 3,5–4 кг цукрової кукурудзи, що відповідає медичним рекомендаціям Інституту харчування АМН Укра­їни. Хоча у промислових масштабах ця культура у нас, на жаль, не вирощується і зосереджена головним чином на присадибних ділянках (від декількох соток до 1 га) та у фермерських господарствах (рідко більше 5 га).
МОРФОЛОГIЧНI ХАРАКТЕРИСТИКИ
Кукурудза цукрова (Zea mays L. ssp. saccharata Sturn.) є окремим підвидом кукурудзи звичайної з родини Злакові. За своїми морфологічними характеристиками та особли­востями росту і розвитку вона подібна до інших підвидів кукурудзи. Коренева система її мичкувата, сильно розвине­ на (охоплює від 3 до 5 м3 ґрунту і може сягати до 170 см вглиб), складається з первинних і вторинних коренів. Діа­метр поширення коренів однієї рослини коливається від 0,7 до 1,4 м, при цьому переважна їх маса перебуває у шарі ґрунту 0–40 см.
Cтебло кукурудзи пряме, циліндричне, заповнене па­ ренхімою, складається з вузлів та міжвузлів. Поширені у виробництві сорти і гібриди мають висоту головного стеб­ ла від 170 до 200 см. Крім головного стебла, рослина може формувати 1–2 пасинки.
Листки ланцетоподібної, видовжено-овальної форми, нерідко опушені, великі, від світло-зеленого до темного антоціанового кольору. Кількість листків на рослині зале­ жить від групи стиглості сорту/гібрида і коливається від 7–8 до 17–20 шт. Квітки різностатеві, однодомні. Суцвіт­тя чоловіче — волоть, жіноче — качан. Плоди — зернівки різної величини і форми.

Продам почати кукурудзи від поставщика — «Agro-Ukraine»

Додатково
ID оголошення: #12498 (додано зареєстрованим користувачем)
Постійна адреса оголошення: 
Показів / переглядів за сьогодні: ?, всього: ?
 
ua
/ua/
0